Artikler

Aromaterapi: New Age Fad eller ældgamle Remedy?

Aromaterapi omfatter brugen af æteriske olier, der er blevet udvundet fra planter, buske og træer. Disse æteriske olier kan bruges til en lang række formål. De kan bruges til at behandle medicinske tilstande eller afhjælpe psykologiske lidelser. Aromaterapiolier bruges som kosmetik. Endelig, aromaterapi kan bruges blot for fornøjelsens skyld, for at forbedre dit humør eller til at reducere din stress. De æteriske olier i aromaterapi har magt til at påvirke både dit fysiske og mentale tilstand.

Aromaterapi har for nylig blevet stemplet et New Age modefænomen, men praksis af aromaterapi har en lang historie. Ofte negative brugen af New Age etiketten forårsager en uheldig fordomme mod en praksis, der har mange potentielle fordele.

Effektiv brug af aromaterapi kræver betydelig viden og ekspertise. De æteriske olier i aromaterapi kan anvendes i en lang række situationer. De er blevet bevist effektiv til behandling af både alvorlige og mindre lidelser. Selvom aromaterapi ikke kan give en kur, kan det forbedre en persons humør.

Vi praksis ofte aromaterapi på daglig basis uden at indse det. Når vi vælger aromaer, badeolier og luftfriskere, vælger vi som regel baseret på hvad vi kan lide, eller hvordan duften gør os føler. En forfriskende duft af en fyrreskov, de behagelige aroma af urter eller de mange andre daglige oplevelser vi har med dufte af plante-afledte stoffer viser at vi faktisk praktiserende og opleve aromaterapi på mange måder.

Praksis af aromaterapi til behandling af lidelser fra faktisk før kemiske-baserede medicin. De æteriske olier i aromaterapi har været brugt i hundredvis af år i urtemedicin, sygdomsforebyggelse, og religiøse og offentlige ceremonier.

Dokumenteret fordelene ved plante-baserede behandlinger er bliver overset til fordel for kunstige erstatninger. Det er nemt at glemme, at mange almindeligt anvendte lægemidler blev oprindeligt stammer fra planter. Mange tvivler også på at noget udvortes kan have en indre effekt. Men svaret på mange af nutidens sygdomme har været med os fra starten, gemt i planteliv omkring os. Aromaterapi låser magt af disse æteriske olier og anvender det til vores fordel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.