Mangler du penge? Få råd her

Måske har du hørt ordet minilån før. Begrebet har i højere grad en tidligere floreret i forskellige sammenhænge. Det skyldes nok først og fremmest, at flere og flere danskere benytter sig af muligheden for at optage et minilån, som udgør et hurtigere og nemmere alternativ til de traditionelle banklån, som mange ellers typisk har benyttet sig af. Der er mange fordele ved den relativt nye låneform set i relation til de traditionelle banklån. Du kan læse meget mere om minilån hos kviklanet.dk.

Hvad er et minilån?

Et minilån er en låneform, som hører under samme kategori som de mange andre online lånemuligheder, der er kommet til over den seneste tid. Med andre ord optages minilån ved hjælp af en online låneproces, hvor låneansøgning, behandlingsproces og udbetaling af de lånte beløb foregår via internettet og ikke på samme måde som banklånet har en fysisk dimension i den forstand, at man skal møde op i banken til samtaler vedrørende det lån, man ønsker at optage.

Når det kaldes minilån, skyldes det, at man ved minilån typisk låner et lidt mindre beløb, end man ville gøre ved andre låneformer, og at lånets løbetid er relativt kort. Oftest vil der være tale om, at det lånte beløb ligger et sted mellem 500 og 10.000 kroner, og at lånets løbetid – det vil sige den periode, du har til at tilbagebetale pengene er på tre måneder eller derunder.

Hvorfor tage et minilån?

På grund af den korte løbetid og de oftest små beløber, der lånes ved minilån, er denne lånetype mest egnet i situationer, hvor du står over for en relativt lille udgift, som du hurtigt at brug for at få af vejen. Minilån er nemlig også væsentligt hurtigere at optage end traditionelle banklån, da ansøgnings- og behandlingsprocessen er meget kortere, fordi den i de fleste tilfælde er automatiseret. Du skal blot angive en række grundlæggende oplysninger om dig selv samt dit CPR-nummer og det beløb, du ønsker at låne, hvorefter et IT-program vil godkende eller afvise din ansøgning. Ofte vil du kunne have pengene klar til brug på din konto dagen efter, du har afsendt låneansøgningen.